VLAN Online 15-16 maj

Lördag och söndag 15-16 maj

LAN-spel för barn och ungdomar upp till gymnasiet årskurs 3.

Så här går det till

På lördag 15 maj spelar vi CS:GO Global Offensive (5 vs 5 och Wingman)
På söndag 16 maj spelar vi Fortnite Solo, Minecraft Solo och Minecraft Duo.
Du spelar hemifrån medan speladmin sitter i bygdegårdens lokal. Det går alltså inte att besöka bygdegården.
Läs igenom informationen och tag del av reglerna. Målsman behöver vara nåbar via telefon under LAN:et.
Öppet för för barn och ungdomar upp till gymnasiet årskurs 3.
Kostnad: 0 kr (gratis)

Nybörjare eller yngre än 10 år?

Det kan vara klurigt att veta hur allt det här “med spel” fungerar 🙂 Servrar, IP-adresser, Discord osv. En bra start är vår egen Minecraftserver. Där kan du som nybörjare spela tillsammans med andra som är med på VLAN:et. Det är bara inbjudna speldeltagare och alla bor i Tierps kommun med omnejd. Tryggt!
På servern kan man bygga helt fritt (det kallas Creative Mode) och det är ingen tävling. I Minecraft-spelet skriver du in en adress till vår server. Adressen finns i Discord. Discord är en kommunikationsplattform där man kan chatta och prata med varandra i olika grupper. För att spela Minecraft behöver du ladda hem Discord via länken nedan.

Förberedelser

– Du behöver ett Discord-konto. Inbjudan finns på http://discord.vendelesport.se/

Samma namn
VIKTIGT! Att som spelare ha samma nickname i olika spel är viktigt. Andra spelare och kompisar känner igen dig och det skapar förtroende oavsett om du spelar CS, Fortnite, Minecraft, Roblox, Rocket League osv…
Inför VLAN:et behöver du ha samma nickname på Discord som i spelen. Notera att vissa spel har karantän-tid om du byter namn för ofta. Fundera ordentligt och bestäm ett nickname som du använder överallt.
Samma namn i Discord och i spelen underlättar för speladmin.

Lagnamn
Om du ska tävla i CS:GO eller Minecraft Duo behöver du “teama” med dina vänner innan evenemanget. Bestäm ett lagnamn och kom överens vem som är lagets kontaktperson. Ange det i formuläret här nedan.

Sista anmälningstid

Fredag 7 maj kl. 20.00 är sista anmälningstid. Anmälning efter denna tid uteblir och välkomnas till nästa VLAN. Vi skapar avancerade spelscheman och lagtävlingar vilket gör att efteranmälningar inte kan adderas. Vi hoppas på förståelse. Skulle du mot förmodan missa sista tiden kommer det fler speltillfällen framöver.

Följ VLAN-träffen utan att spela

Nyfikna föräldrar och andra kan titta på livesändning av VLAN Online via www.twitch.tv/vendelesport
Vi kommer även livesända “bakom kulisserna” via Facebook och Instagram

Vilka spel spelar vi?

Lördag: CS:GO 5 vs 5
Lagspel 5 mot 5. Kul och spännande tävlingar i 5-mannalag. Anmäl ditt lag och var med o tävla, eller följ dramatiken och vändningarna live via vår Twitch.tv-kanal Lagen möts och slås ut via ett lagschema (bracket).
Lördag: CS:GO Wingman
Lagspel 2 mot 2. Vem vet, kanske lite mer försiktighet och slughet vid 2 mot 2. Anmäl dig och din spelkompis till Wingman-tävlingen. Följ tävlingarna live via vår Twitch.tv-kanal Wingman-lagen möts och slås ut via ett lagschema (bracket).
Söndag: Fortnite
Du tävlar i soloturnering med 6 st matcher (alltså utslagstävling “alla mot alla” med EN vinnare). Samla poäng på deltagande, antal kills och win. Mycket viktigt! Efter avslutad match MÅSTE du ta en TYDLIG bild på ditt resultat och skicka den till admin på Discord.
Söndag: Minecraft Solo Build Battle
6 st tävlingar om vardera 5 min. Alltså kortare tävlingar där det gäller att bygga på 5 minuter. Efter avslutad omgång får alla deltagare rösta på allas byggen.
Söndag: Minecraft Duo Build Battle
4 st tävlingar om vardera 10 min. Du och en kompis bygger tillsammans i en plot. Efter avslutad omgång får alla lag rösta på de andra lagen.
Om du inte vill tävla är Vendel E-sports egen Minecraftserver öppen. Där du kan bygga fritt i creative mode och är öppen för alla. I Discord finns mer information och serveradress.

Tidsschema

LÖRDAG 15 maj
Start: 12.00
Avslut: ca 22.00
Tidsschema för de olika tävlingarna kommer publiceras närmre evenemanget.

SÖNDAG 16 maj
Start: 12.00
Avslut: ca 18.00
Tidsschema för de olika tävlingarna kommer publiceras närmre evenemanget.

Spelregler

VLAN är ett sportevent. Vårdat språk och god inkluderande kamratskap gäller. Svordomar, mobbing och annan nedvärderade attityd tolereras inte.  Spelfusk är inte tillåtet, t.ex. aimbot, wallhack, triggerbot etc. Upptäcker vi fusk leder detta till omedelbar avstängning och kontakt med målsman. Målsman ansvarar för de spel barnet spelar och ev. åldersgränser.
E-sportgruppen svarar gärna på spelfrågor, möter diskussion och funderingar kring spel från föräldrar.
Det går bra att maila tobias@vendelesport.se för föräldrakontakt.

Med bidrag från MUCF

Tack vare bidrag från MUCF Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor kan vi genomföra detta LAN utan kostnad för dig som deltar.

Anmälan till detta VLAN är nu stängd

Välkommen nästa gång. Håll utkik i våra sociala medier!

Vendels Bygdegård använder cookies. Genom att klicka "Acceptera" godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer